Elazığ 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 22 yaşındaki siyasi tutuklu Mahsum Pamay, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi protesto etmek için 5 Nisan’da yaşamına son vermişti. Ardından onunla aynı odada kalan Talip Kalın ve ismi öğrenilemeyen bir tutuklunun, cezaevi idaresi tarafından cihatçı örgüt IŞİD’in üyelerinin olduğu başka bir koğuşa konuldukları belirtildi.

TEHDİT VE HAKARET

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre geçtiğimiz Pazartesi günü telefonla eşini arayan Talip Kalın, oda arkadaşları Pamay’ın yaşamına son vermesinin ardından cezaevi yönetiminin kendisi ve diğer arkadaşını IŞİD’lilerin kaldığı koğuşa yerleştirdiğini aktardı. Koğuşa alınmaları sonrası IŞİD üyelerinin sözlü hakaret ve tehditlerine maruz kaldıklarını söyleyen Kalın, can güvenliklerinin olmadığını belirtti.

Bu durum üzerine Talip Kalın’ın kardeşi Kıyas Kalın, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi’ne başvurdu.

‘BU KADAR HUKUKSUZLUK OLMAZ’

Ağabeyinin 1 Mart'tan bu yana açlık grevinde olduğunu ve cumartesi günü tüm ailenin Elazığ’a geleceği bilgisini veren Kıyas Kalın, ağabeyinin ve arkadaşının can güvenliğinden endişe duyduklarını söyledi. Kalın, “Ülkede adaletin kırıntısının kalmadığını biliyoruz. Ancak bu kadar hukuksuzluk olmaz. Bunu asla kabul etmiyoruz. Aile olarak uyuyamıyoruz. Ağabeyim ve oda arkadaşı derhal bu canilerin arasından çıkarılmalı. Tüm insan hakları kurumlarına sesleniyorum; ağabeyimin başına bir şey gelmeden kimin elinden ne geliyorsa yapmalı” diyerek duyarlılık çağrısında bulundu.