Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, 27 Temmuz Pazartesi günü yayımlanan yazısında İstanbul Sözleşmesi'nin savunan kadınlara "fahişeler" diyerek hakaret etti.

Dilipak, daha sonra "Ben benim gibi düşünmeyenlere öyle bir ifade kullanmadım. Yazımdaki ifade İstanbul Sözleşmesi'ne destek verenlerin fuhşiyata da destek vermiş olmalarından söz ediyorum" dedi.

Abdurrahman Dilipak, "AKP'nin papatyaları" başlıklı yazısında, "Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim 'Yeşil sermaye' davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Gazeteci Ayşe Böhürler ve Akademisyen Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Dilipak'ın yazısına Twitter hesaplarından tepki gösterdi.

Deniz Ülke Arıboğan'ın "Abdurrahman bey, yazınızda sizden farklı düşünen kadınların inancı ve namusuna 'onlara fahişeler demek suretiyle' saldıran sizsiniz maalesef. Hiç yakışıyor mu size? Yazıyı üzülerek okudum ve yakıştıramadım" ifadeleriyle tepki göstermesi üzerine Dilipak, "Ben benim gibi düşünmeyenlere öyle bir ifade kullanmadım. Yazımdaki ifade İstanbul Sözleşmesi'ne destek verenlerin fuhşiyata da destek vermiş olmalarından söz ediyorum. Çünkü bu sözleşme kadın hakları gibi gösterip, fuhşiyatı himaye ediyor" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Ayşe Böhürler de "Fesüphanallah! Edep yahu! Alt üst tarafı bir uluslararası sözleşme... Fahişe mi diyor... Kendi karısı, kızı, gelini aynı fikirde mi acaba? Ayıp ki ne ayıp!" diyerek tepki gösterdi.  Dilipak, Böhürler'e de "Bu arada uyarınız için teşekkür ederim. Ama ne olur ifadem doğru anlaşılsın. Yanlış anlaşılmaması için daha dikkatli olayım" yanıtını verdi.

Abdurrahman Dilipak'a yönelen tepkiler sebebiyle Twitter Türkiye gündeminde #fahişe etiketi kısa sürede birinci sıraya yükseldi.