İmralı Özel Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde bulunan Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, yaptığı görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.

ÖCALAN: KATLİAMIN SORUMLULARI AÇIKLANSIN

Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine kısa bir açıklama yapan Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan ile görüştüğünü ve görüşmenin üzüntülü geçtiğini söyledi.

Mehmet Öcalan, Öcalan'ın söylediklerini şöyle aktardı:

"Fransa'daki 3 Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesinin kendisini üzdüğünü ve kınadığını söyledi. Katliamı ikinci Dersim katliamı olarak niteledi. Bir an önce herkes ismi ne konursa konsun bu katliamın sorumlularının açıklanmasını istedi. Bu katliam kısa sürede açığa çıkarılırsa sürece faydalı olur. 'Bu katliam bir işarettir' dedi. Bunun için üzgündü. Ailelerine başsağlığı diledi. Önümüzde günlerde BDP Eş Başkanları gelirlerse onlarla sürece ilişin açıklama yapacağını söyledi."

"ÖCALAN'IN TELEVİZYON TALEBİ OLMADI"

Gazetecilerin televizyon ile ilgili sorusu üzerine Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın televizyon istemediği, öyle bir talebinin olmadığı, cezaevi idaresinin ısrarlı bir şekilde odasına televizyon koyduğunu söylediğini kaydetti.

İmralı Cezaevi'ndeki tutuklulardan, PKK davasından hükümlü Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz ve Cumali Karsu'nun kardeşi Pervin Oduncu da İmralı Adası’na giderek görüşme gerçekleştirdi.

Bu arada tutuklu Bayram Kaymaz'ın, görüşme saatinin kısaltılmasını protesto ederek annesi Medine Kaymaz'la görüşmediği ifade edildi. (anf)