Asrın Hukuk Bürosu avukatları, müvekkilleri PKK Lideri Abdullah Öcalan ve İmralı'daki diğer 3 tutukluyla görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvuru yaptı.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları tarafından yapılan yazılı açıklamada  Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hâlihazırda mahpusların taleplerinin içeriği, doğrudan siyasal iktidarın Kürt sorununda çözümsüzlük politikalarına karşıtlık içermektedir. Aynı zamanda iktidara yönelik demokratik çözüm iradesi çağrısı niteliğinde değerlendirilebilecek talepler olduğunu düşünmekteyiz. Herhangi bir hukuk devletinde ileri sürülmesi bile şaşkınlıkla karşılanacak bu taleplerin kendisi bile ülkemiz insan hakları karnesinin ne kadar geri olduğunun ifşası niteliğindedir.

Bir diğer önemli konu da müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit gerçeğidir. Her türden anti-demokratik uygulamaların ilk muhatabı olan Sayın Öcalan üzerindeki bu intikamcı politikalara karşı yıllar içerisinde süregelen sessizlik ortamı, günümüzde görüldüğü üzere benzeri uygulamaların diğer kara hapishanelerine ve tüm toplumsal kesimlere doğru yaygınlaşması zeminini oluşturmuştur. Bu nedenle her üç talep, esas kaynağını da devletin Milli İmralı Politikalarından almaktadır."

Öcalan’a yönelik 6 yıldır istisnasız uygulanan avukat yasağının bugün de sürdürülmeye devam ettiği ifade edilen açıklamada, "Her türlü hukuksal başvuruya rağmen düzeltilmeyen İmralı koşullarında, OHAL ile birlikte iletişim/haberleşme hakları, aile ve avukat ile görüşme başta olmak üzere tüm haklar askıya alınmıştır. Dolayısıyla İmralı, dış dünyaya tamamen kapatılan, hukukun ve her türden insani değerlerin ayaklar altına alındığı bir hapishanedir" ifadeleri kullanıldı. (Kaynak: Dihaber)