Hatay’daki Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz bombasıyla vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Abdullah Cömert davasında sanık polis Ahmet Kuş'a verilen 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası onandı.

Yargıtay, sanık polis Ahmet Kuş'un yeniden yargılandığı dosyada, "bilinçli taksirle öldürme" gerekçesiyle verilen 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

Yargıtay’ın kararı onamasının ardından Kuş, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Sanık polis, daha önce Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Kastın aşılması suretiyle öldürme" suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmış, ancak verilen bu ceza Yargıtay’ca bozulmuştu.

Cömert ailesinin avukatı Hatice Can, sanık polise dair onama kararını Twitter'dan duyurdu.

‘VERİLEN KARAR BİZCE EKSİKTİR’

Av. Can, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“1-Gezide polis tarafından atılan gaz fişeği ile hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasında sanık polisin aldığı ceza kesinleşti. Sanık polis tutuklandı.

2-Verilen karar bizce eksiktir. Yargılama olayın olduğu Antakya’da değil Balıkesir’de yapılarak adalete erişim hakkımız sınırlanmış ve ihlal edilmiştir. Yargılama yapan mahkeme olay yerinde keşif dahi yapamamıştır. Her duruşma için 1200 km yolu gidip gelmek zorunda bırakıldık.

3-Kasten işlenen bir fiil olduğu açıkken sanık kasten öldürmeden alması gereken cezayı almamıştır. Abdullah Cömert bir ara sokakta hedef gözetilerek gaz fişeği ile başının arka kısmından vurulmuştur.

4-Dosyada ceza alan kişi sadece bir tane polis memurudur. Oysa o gün gaz kullanımı konusunda emir talimat veren amirlerin dosyaya dahil edilmesi gerekirken, başka kimse yargılanmamıştır.”