Gezi eylemleri sırasında Hatay'da polisin attığı gaz fişeği ile hayatını kaybeden Abdullah Cömert davası izleyicilere kapatıldı. Duruşma salonuna sanık ve davacı yakını olarak beşer kişi alınalacak.

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre Hatay’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz bombası fişeğinin isabet etmesi sonucu Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin davaya 3 Şubat günü Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

Dava öncesi, reddi hakim talebini reddeden mahkeme; bugün savcılığa yazı yazarak, duruşma salonuna dinleyici girişini, aile yakınlarından beşer kişiyle sınırladı. Salona sesli ve görüntülü cihazlarla girişi yasaklayan mahkeme, salon kapısında, koridorda ve adliye çevresinde sıkı güvenlik önlemi alınması için talepte bulundu.

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bugün savcılığa yazdığı yazıda, Cömert Ailesi’ni temsilen 67, sanığı temsilen beş avukatın dosyaya katıldığı ve 3 Şubat’taki duruşmaya sanığın da gelebileceği ifade edildi.

Duruşma salonuna bu kişilerin yanı sıra milletvekillerinin alınacağı kaydedilirken; birinci ve ikinci derece yakınlardan oluşmak kaydıyla Cömert Ailesi için beş, sanık taraf için de beş kişinin girebileceği belirtildi.

Gazeteciler ve dinleyicilerin salona alınması konusunun ise mahkeme tarafından değerlendirme yapacağı vurgulanarak, “Duruşmaya gireceklerin salona rahatça girebilmesinin temini için salonun kapısının önünde ve salonun bulunduğu koridorda gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir” denildi. Ayrıca duruşma salonunda sesli ve görüntülü cihazların kullanılamayacağı anlatılarak, bu konuda salon önünde önlem alınacağı vurgulandı. Yine “tarafların güvenliğinin sağlanması” amacıyla duruşma salonunda, koridorda ve adliye binası çevresinde gerekli tedbirlerin alınması istendi.