Hatay direnişinde Armutlu Mahallesi’ndeki polis müdahalesinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in otopsi raporu ve morg görüntülerine ulaşıldı.

Aydınlık'tan Masum Gök'ün haberine göre raporda Cömert’in kafasının üç yerinde darp izi olduğu , ölümcül darbeyi ise kafasının sağ arka tarafından aldığı ifade ediliyor. Raporda, ölümcül darbenin nasıl gerçekleştiğine dair ise kesin bir ifade yer almıyor.

Ölüm nedeninin polisin sıktığı gaz bombası kapsülü olduğuna dair görüşler de raporda yer almıyor. Habere göre, otopsiyi yapan doktorun raporda “Ölüm nedeni tespit edilememiştir “ notunu düştüğü belirtiliyor.

"DEMİR SOPAYLA DA YAPILABİLİR"

Otopsi raporunu ve morg görüntülerini inceleyen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Alkan "Raporda kesin ifadeler yok. Rapora göre, kafasının üç yerinde darp var. Ölümcül olanı ise kafasının sağ arka bölümü. Burası, yine rapora göre söylüyorum; demir sopayla da yapılabilir, gaz bombasının tenekesiyle de. İkisi de darp etmeye girer" dedi.

YERE DÜŞTÜĞÜNDE Mİ DARP EDİLDİ?

Abdullah cömert'in otopsi raporuna ve morg görüntülerine göre kafasının alın tarafında ve burnunun üst kısmında meydana gelen morlukları değerlendiren Alkan "Bunların düşerek meydana gelmesi mümkün değil" dedi.

‘KAMERA GÖRÜNTÜLERİ YOK’ İDDİASI

Gaz bombası kapsülünün çarpmasının ardından darp edilmiş olabileceğine dikkat çeken Alkan "Yere düştüğünde sert bir cisimle vurulmuş olabilir" diye konuştu.

Cinayetten 21 saat önce Abdullah Cömert'in öldürüldüğü yerde Armutlu Mahallesi'ne TOMA'ların arkasından yürüyerek giren eli sopalı bir grup güvenlik kameralarına yansımıştı. Cömert'in öldürüldüğü yeri görüntüleyebilecek tek güvenlik kamerasının kayıt almadığı iddia edilmişti. Gerekçe olarak kameranın eğildiği ve görüş açısının değiştirildiği gösterilmişti.