Mafya, ülkücüler, siyaset, polis, asker ve derin devlet ilişkileri bir kez daha gözler önüne serildi. Susurluk çetesinin önemli tanıklarından mafya liderlerinden Hadi Özcan, bir dönemin karanlık ilişkilerini anlatırken, “Cezaevindeyken, İçişleri Bakanı Ağar, ‘Hadi’yi öldürecekler’ diye bana haber gönderdi” dedi.

Vatan’dan İlker Akgüngör’ün haberine göre Susurluk dönemine ışık tutan açıklamalarda bulunan Hadi Özcan, gazeteci Sadık Güleç ve Fırat Alkaç’ın yazdığı ‘Ölüm Üçgeni; Bir şehir, Bir Kabadayı, Bir Mafya Babası’ kitabında Türkiye’nin karanlık dönemlerindeki önemli aktörleriyle olan ilişkilerini anlatıyor.

ÇATLI’YI DEŞİFRE ETTİ

Hadi Özcan, Susurluk kazası öncesinde savcılığa verdiği ifadede derin yapılanmayı ayrıntılarıyla anlattı. Özcan, ilk defa “Mehmet Özbay” kod isimli ülkücü Abdullah Çatlı’nın gerçek kimliğini deşifre ederek kayıtlara geçirmişti. Kurdukları paravan şirketlerle, 1990’lı yıllarda BOTAŞ’ın Ceyhan’daki atık petrol ihalesini alan Hadi Özcan ve Abdullah Çatlı’nın arası, milyonlarca dolarlık para gelirinin paylaşılması aşamasında açılmıştı.

Abdullah Çatlı’nın adı 7 TİP’li gencin katledilmesi gibi çok sayıda cinayette geçmiş, ancak hiç tutuklanmayıp devlet tarafından başka kirli işlerde kullanılmıştı. Birçok suçun faili olduğu iddia edilen Çatlı yanında Emniyet Müdürü ve Milletvekili de varken Susurluk’ta kaza geçirerek ölmüş ve karanlık geçmişi ortaya dökülmüştü.

YEŞİL VE KÜÇÜK UYARMIŞ

Hadi Özcan kitapta, Abdullah Çatlı’nın kendisini öldürmek için plan yaptığını ve bunu da Yeşil’den öğrendiğini anlatı.

Özcan’ın, Ergenekon’dan tutuklu bulunan Veli Küçük’le ilgili de anlatımları var. Polis takibinden kurtulmak için Trabzon’a gittiğini söyleyen Özcan, şunları anlatıyor:

“Veli Küçük’ü arayıp, ‘Bu günlerde teslim olmayı düşünüyorum. Sana teslim olayım’ dedim. Hoşuna gitti, ‘Ol’ dedi. Ertesi gün Küçük aradı. ‘Trabzon’da mısın?’ diye sordu. Şaşırdım çünkü nerede olduğumu söylememiştim. Bana ‘Seni yakalayacaklar dikkatli ol’ dedi.”

AĞAR HABER GÖNDERMİŞ

Polis operasyonuyla Rize’de yakalanan Hadi Özcan tutuklandıktan sonra adamlarıyla birlikte Çankırı Cezaevi’ne sevk edildi. Özcan, cezaevinde yaşadığı bir iddiayı da şöyle anlatıyor: “Üçüncü günümde avukatım geldi. Mehmet Ağar haber göndermiş, ‘Hadi’yi cezaevinde öldürecekler ve Doğulu bir aileyi öldürdüler de onun için öldürüldüler süsü verecekler.’ Hiçbir tanışıklığımız olmadığı halde ve Türkiye’de o günler korkunç olayların yaşandığı bir zamanda, bakan neden bana haber gönderir? Çünkü ona bağlı Özel Harekât Müdürü’nün yaptıklarını ilk kez ben açıklamıştım. Çatlı’nın kirliliğini ben piyasaya çıkarmıştım.”

ÇATLI, AVRUPA’DA EROİN SATIYORDU

Hadi Özcan kitapta Yeşil Kod isimli Mahmut Yıldırım ile Antalya’da yaptıkları bir görüşmede, tanımadığı genç biri ülkücünün de bulunduğunu anlattı. Özcan’ın anlatımına göre, bu genç, Almanya’daki tekstil fabrikalarına bir gün Abdullah Çatlı’nın geldiğini söyledi ve şunları anlattı: “Eski tanıdığımız ve Papa davasını bildiğimizden el üstünde tuttuk. Bir gün 80 kilo eroin getirdi. ‘Bunu biz zulaya koyalım, parasıyla devlet kuracağız’ dedi. Öl dese ölürdük, reisimizdi. Bir gün geldi malı aldı, beş kiloyu bıraktı, ‘Sonra alacağım’ diye gitti. Birkaç gün geçti. Polis işyerini bastı. Kardeşim bu olayı araştırmaya başladı. Onu da öldürdüler.”