İktidara yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“İlk kez önceden sonucu kestirilemeyen bir seçime gidiyoruz” ifadelerini kullanan Selvi, “ Seçim tarihi yaklaştıkça oranlar birbirine yaklaşıyor, belirsizlik artıyor. Adım adım her türlü sürprize açık bir seçime doğru yaklaşıyoruz. Yeni kuşak liberal-muhafazakâr kitle. AK Parti döneminde oy kullanma çağına gelmiş olan, özgürlükleri önemseyen, adalet ve eşitlik algısı yüksek, batı dünyasıyla entegrasyona önem veren, eğitimli, gelir düzeyi iyi olan, bireysel, şehirli, muhafazakâr seçmen kitlesi. 7 Haziran ve 16 Nisan’da sonuçlar üzerinde etkili olmuşlardı. Ancak AK Parti bunları yok saymayı tercih edip kazanmak için bir çaba göstermedi. 24 Haziran seçimlerinde de bu kitleyi kazanmaya yönelik bir gayret içine girmedi” dedi.

AKP ve MHP’nin kurduğu ‘cumhur ittifakı’nın sinerji meydana getiremediğini söyleyen Selvi, “Muharrem İnce’nin performansı uzun süredir ilk kez sol oylarının yükselmesine neden oluyor. Muharrem İnce üzerinden HDP seçmeni Kürtlerle, CHP arasında uzun süredir ilk kez bir köprü oluşmaya başladı. İnce, sol oylarını yükseltiyor ve bu durum uzun süredir ilk kez gözleniyor. Bu durum Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda İnce’nin şansını etkileyecek” ifadelerini kullandı.

Suruç olaylarında iktidarın tavrına dikkat çeken Selvi, “Son olarak Suruç olayları, Güneydoğu’da dalga dalga yayılıyor. İktidar gücüyle olayların üstünün örtüldüğü ve adaletin tecelli etmesinin engellendiği yönünde bir kaygı oluşmaya başladı. AK Parti’nin süratle adaletin tecelli edeceği güvencesini vermesi gerekiyor” diye yazdı.

Yazının tamamı burada.

Kaynak: Hürriyet