Abdulkadir Selvi, Antep’teki canlı bomba saldırısının Cerablus operasyonuna misilleme olduğunu yazdı.

Selvi, "Güvenlik birimleri IŞİD saldırısının Cerablus operasyonuna bir misilleme olduğu kanaatindeler. Bu, zaman ayarlı bir eylem. Mühimmat ve birlik hareketliliğinden Cerablus operasyonunun geldiğini gören IŞİD’in, Gaziantep’teki hücrelerini harekete geçirdiği düşünülüyor" dedi.

Abdulkadir Selvi’nin Hürriyet’te yayınlanan, “Kamera kayıtları çözecek” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

DNA çalışması ile canlı bombanın kimliği, uyruğu ve cinsiyeti belirlenmeye çalışılıyor. Düğün açık havada yapılmış. Patlamanın olduğu yerin hemen altında Suriye’den gelenlerin oturduğu bir yer var. Oradan bir sızma mı olduğu sorusunun cevabı aranıyor. Ama şu bir gerçek ki DEAŞ’ın bırakın Gaziantep’i, İstanbul’da dahi bu tür eylemleri yaptıracak hücreleri var.

Patlamanın ardından incelemeye alınan bölgedeki kamera kayıtları birçok şeyi çözecek. Canlı bombanın nasıl geldiği, onu takip edenlerin olup olmadığını kamera kayıtlarının aydınlatması bekleniyor.

CERABLUS’A MİSİLLEME

DEAŞ’ın bu tür saldırıları uzun bir süredir planladığı anlaşılıyor. DEAŞ iddianamesinde, Gaziantep sorumlusu Yunus Durmaz’ın, “PKK’lılar düğün yapıyorlar. Bu düğüne sadece akraba olduğu için gelenler de var. Ama geneli PKK’lı ve düğünlerde PKK bayrağı açılıyor, PKK şarkıları söyleniyor. Böyle bir yere amel yapalım mı diye soruyorum, bugünlerde düğün var derseniz amel yapacağız inş.” şeklindeki yazışmalarına yer verilmişti.

IŞİD’linin “Amel” dediği bombalı eylemdi.

Cerablus operasyonu ile Antep saldırısının aynı zamana denk gelmesi tesadüf değil. Bu, zaman ayarlı bir eylem. Mühimmat ve birlik hareketliliğinden Cerablus operasyonunun geldiğini gören IŞİD’in, Gaziantep’teki hücrelerini harekete geçirdiği düşünülüyor. 

IŞİD, Suriye’de önce Menbiç’i kaybetti. Şimdi Cerablus’tan atılacak. Ardından sırada Rakka var. IŞİD, sadece Rakka’yı değil, Suriye’yi kaybedecek.

IŞİD’le mücadele ediliyor ama bedeli biz ödüyoruz.