Hükümete yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, Hürriyet gazetesinde bugün yayımlanan yazısında HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına geldiğini yazdı.

Selvi, "PKK ile mücadelede yeni döneme girildi. 28 belediyeye kayyum atanması bunun başlangıcı. Kayyum konusunda Başbakan Binali Yıldırım’ın da çok kararlı olduğunun altını çizmekte yarar var. Sırada dokunulmazlığı kaldırılan HDP’lilerden bazılarının tutuklanması var" dedi.

Selvi’nin Hürriyet’te yayınlanan yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

PKK ile mücadelede yeni bir konsepte geçiliyor. Başbakan Binali Yıldırım bunu, “Artık savunma yok, taarruz var” diye açıkladı. İçimizdeki Kandilcikler olarak tanımlanan 12 noktada PKK’ya yönelik operasyonlar sürecek. Amaç, şehir savaşlarında başarısızlığa uğratılan örgütün kırsalda toparlanmasına fırsat vermemek. Hakkâri-Çukurca, Ağrı-Tendürek ve Tunceli Ali Boğazı’nda amansız operasyonlar yapılıyor.

"Önleyici terör konsepti”ne daha önce geçilmiş, Lice-Şenyayla operasyonu gerçekleştirilmişti. İçişleri Bakanlığı’ndaki değişiklikle şimdi bir üst versiyona geçildi. Sadece İçişleri Bakanı değişikliği olmadı. PKK ile mücadele yönteminde ciddi değişiklikler var. 28 belediyeye kayyum atanması bunun başlangıcı.

"Yeni dönemin kodlarını iyi okumakta yarar var. Hatırlarsanız HDP’li belediyelere kayyum ataması ilk torba kanununda vardı, son anda çıkarılmıştı. O sıralarda İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, kayyum atamasına sıcak bakmadığı, “Seçimle gelen seçimle gitsin” düşüncesinde olduğu kulağıma gelmişti.

"İçişleri Bakanlığı’ndaki değişim sürecinde kayyum uygulaması çıkarıldı ve Soylu döneminde uygulandı. Kayyum konusunda Başbakan Binali Yıldırım’ın da çok kararlı olduğunun altını çizmekte yarar var. Sırada dokunulmazlığı kaldırılan HDP’lilerden bazılarının tutuklanması var.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.