ABD’li analist Michael Rubin, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

Darbe girişimini tahmin eden Rubin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘idam’ açıklamalarına gönderme yaparak, “ilginç bir ironi- idam cezasını geri getirmek ve sonrada ilk kurbanı olmak” değerlendirmesinde bulundu ve Erdoğan’ı etiketledi.

“Para olduğu zaman kalabalıklar büyük. Para bittiğinde, İmrali’ da hücreye mi?” paylaşımına da Erdoğan’ı etiketleyen Rubin, ​ Erdoğan'a yönelik "Erdoğan sürekli Nazi Almanyasından söz ediyor. Reichstag fire denen parlamento binasının yanmasını bile taklit etti." mesajlarını paylaştı.

Rubin, iletilerinin sonuna #Hayır etiketini de koydu.

MİCHAEL RUBİN KİMDİR?  

ABD’li analist Michael Rubin Amerikan Girişim Enstitüsü (American Enterprise Institute) adlı kuruluşta çalışmaktadır.  

2000’lerde Pentagon’a ve eski ABD Başkan George W. Bush’a İran, Irak ve Türkiye konularında danışmanlık da yaptı.  

Amerikan Donanması Askeri Akademisi’nde eğitimci olan Rubin, Amerika’da yayınlanan Middle East Quarterly (Ortadoğu Bülteni) dergisinin editörlüğünü yapmaktadır.  

Rubin’in, Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The New Republic, National Review, ve The Weekly Standard adlı gazete ve mecmualarda Türkiye, Irak, İran’la ilgili yazıları yayınlanmaktadır.  

Rubin, Mart ayında Türkiye’de darbe olabileceğini analiz eden bir yazı kaleme almış, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yazılarından birinde ise “Perinçek ya da darbede kaybedenlerden Erdoğan’a suikast girişimi olabileceğini” iddia etmişti.