ABD’li analist Michael Rubin, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Erdoğan’ın “Şimdi 3.darbe gelecekmiş. Bir tane ukala kendini bilmez, köşesinden bir şeyler yazıyor. Ne diyor şair yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan” açıklamasına yanıt veren Rubin, “Üzgünüm Tayyip, beni öyle kolayca tehditle korkutamazsın. Yalanlarına aldırmam ve beni hiçbir zaman susturamazsın” dedi.

Türkiye’de yarın gerçekleşecek referandumda ‘evet’ çıkması durumunda Türkiye’nin İran’a benzeyeceğini savunan Rubin, “Hatırlarsanız İran İslam Cumhuriyeti bir referendum ile başladı. İranlılar bir kez evet verdikten sonra Humeyni bir daha demokrasiden söz etmedi” dedi.

The American Enterprise Institute'da yayımlanan yazısında darbe girişiminin tek başına bir olay olmadığını ve daha önceden tahmin edilebilir olduğunu ifade eden Rubin, "Türkiye aslında iki darbe yaşadı" diyerek, ilkinin 15 Temmuz’da yapıldığını, ikincisinin de Erdoğan tarafından yapılan 'sivil darbe' olduğunu iddia etmişti.

Darbe girişiminin arkasında kim olursa olsun, Erdoğan’ın saatler öncesinden durumdan haberdar olduğunu ileri süren Rubin, "Ama üçüncü bir darbe en şiddetlisi olabilir; pekala Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatına da mal olabilir" diye yazmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı eski Pentagon çalışanı Michael Rubin’in “3. darbe” iddialarına ilişkin,"Şimdi 3.darbe gelecekmiş. Bir tane ukala kendini bilmez, köşesinden bir şeyler yazıyor. Ne diyor şair yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan" ifadelerini kullanmıştı.

MİCHAEL RUBİN KİMDİR?  

ABD’li analist Michael Rubin Amerikan Girişim Enstitüsü (American Enterprise Institute) adlı kuruluşta çalışmaktadır.  

2000’lerde Pentagon’a ve eski ABD Başkan George W. Bush’a İran, Irak ve Türkiye konularında danışmanlık da yaptı.  

Amerikan Donanması Askeri Akademisi’nde eğitimci olan Rubin, Amerika’da yayınlanan Middle East Quarterly (Ortadoğu Bülteni) dergisinin editörlüğünü yapmaktadır.  

Rubin’in, Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The New Republic, National Review, ve The Weekly Standard adlı gazete ve mecmualarda Türkiye, Irak, İran’la ilgili yazıları yayınlanmaktadır.  

Rubin, Mart ayında Türkiye’de darbe olabileceğini analiz eden bir yazı kaleme almış, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yazılarından birinde ise “Perinçek ya da darbede kaybedenlerden Erdoğan’a suikast girişimi olabileceğini” iddia etmişti.

(Haber Merkezi)