Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Batı Virginia Eyaleti, Ermeni Soykırımı’na ilişkin olarak gündeme getirilen önergeyi kabul etti. 

Ermeni Soykırımı’nda hayatını kaybedenleri anma günü olan 24 Nisan vesilesiyle, geçen Nisan’da “Soykırım suçunu önleme ve farkındalık ayı” ilan edilen Batı Virginia’da, Eyalet Başkanı Earl Ray Tomblin tarafından onaylanan önergeyle, ABD’de Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan eyalet sayısı 44’e yükseldi.

ABD’de yayımlanan Asbarez gazetesinin haberine göre, Eyalet Başkanı Tomblin onayladığı kararnamede, bir buçuk milyon Ermeni ve yaklaşık olarak bir milyon Rum ve Süryaninin 1915-1923 tarihleri arasında soykırıma maruz kalmasına ve günümüzde de Ortadoğu’daki Hristiyanların, Ezidilerin ve azınlıkların yok edilmesi sürecine atıfta bulundu.

Kararnamede, “Ermeni Soykırımı’nı ve Holokost’u tanımak, geçmişte ve devam eden soykırım vakalarını sürekli hatırlamak, tarihi belleği korumaya yardımcı olur ve benzer vahşetlerin tekrar meydana gelmemesini güvence altına alarak, nefret, zulüm ve zorbalığa karşı uyanık bir zemin sağlar” ifadelerine yer verildi. (Hrant Kasparyan / Demokrat Haber)