ABD Konsolosluğu çalışanı M.T'nin tutuklanmasının ardından başka bir konsolosluk çalışanı hakkında gözaltı kararı verdiği iddia edildi.

Gözaltı kararı verilen kişinin i ve çocuğunun ifadesinin alındığı öne sürüldü.

Bir konsolosluk çalışanı için daha gözaltı kararı verildi. Aranan konsolosluk çalışanının eşi ve oğlunun sorguda olduğu öğrenildi.

25 Eylül'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan bir ABD Konsolosluğu çalışanı M.T, tutuklanmıştı.

ABD'nin tepki gösterdiği olay sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu kişinin ABD Konsolosluğunun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı ifade edilmişti.

BAKAN YALANLAMIŞTI

Sabah saatlerinde Hüriyet gazetesinde yer alan haberde, ABD ile Türkiye'nin dün gece yaşanan kriz sonucu karşılıklı olarak vizeleri durdurmasının nedeninin Başsavcılığın dün sabah verdiği yeni bir gözaltı kararı olduğu öne sürüldü.

Öte yandan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, sabah saatlerinde vize krizine neden olduğu iddia edilen gözaltı haberini yalanladı.

A Haber’e konuşan bakan, “Bizim bilgimiz dahilinde olan ikinci bir tutuklama ya da gözaltı kararı bulunmuyor” dedi.

Bakanı ayrıca şunları söyledi: “ABD’nin kararının gözden geçirileceğini umut ediyorum. ABD ile adli yardımlaşma kapsamında diyaloglar sürdürülebilir, bunun sürmesi gerekir; ihtiyaç olursa ABD’li mevkidaşımızla görüşebiliriz.”

VİZE RESTLEŞMESİ

ABD, büyükelçilik ve konsolosluklara giden ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklamıştı.

Türkiye'de bu karara misilleme olarak ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıklamıştı.

(Kaynak: NTV)