'FETÖ' soruşturması kapsamında tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, avukatlarıyla görüştü.

Eski savcı Zekeriya Öz’le irtibatı olduğu ve 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları ile bağlantılı olduğu iddialarıyla ‘casusluk’  suçundan tutuklan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, tutulduğu Silivri Cezaevi'nde avukatları Selman Alibaş ve Halit Akalp görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan avukat Halit Akalp, "Herhangi bir kısıtlama yok, görüşmemizi yaptık" dedi.

Avukatlar Alibaş ve Akalp, müvekkilleri Topuz'la yaklaşık 2 saat görüştü. Halit Akalp, cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkiliyle gerekli olan görüşmeyi yaptıklarını belirterek, "Bu konuda herhangi bir kısıtlama söz konusu değil, hukuk kuralları içerisinde zaten görüşme koşulları belli. Dolayısıyla da biz görüşmemizi yaptık. Gözaltı süresinde de müvekkilimizle yasaların tanıdığı koşullar çerçevesinde görüştük. Bu konuda herhangi bir sorunumuz yok. Şu anda da cok rahat bir görüşme yaptık" dedi.

Topuz'un tutuklanmasının ardından ABD, Türkiye'den gelecek "göçmenlik" statüsü dışındaki tüm vize başvurularını askıya almış, Türkiye de ABD'nin kararı açıkladığı metnin kullanarak ABD vatandaşlarından gelen vize başvurularını askıya aldığını duyurmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, ABD ile Türkiye ile arasında diplomatik krize yol açan 'vizeleri karşılıklı askıya alma' kararının yarattığı gerginliğin düşmesinden yana olduklarını açıklamıştı.

(Kaynak: Evrensel)