Başbakan Erdoğan, “Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içerisine giriyorlar. Onlara sesleniyorum, görevinizi yapın görev alanınızın dışına çıkarsanız biz sizleri ülkemizde tutmaya mecbur değiliz” demişti.

Bugün hükümet yanlısı bazı gazetelerde de yer alan ve ABD Büyükelçisi Frances Ricciardone'nin 'İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan operasyondaki derin ilişkilerde parmağı olduğu' iddiaları, ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği tarafından yalanlandı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada Ricciardone'nin "İran'a uyguladığımız ambargoyu Halk Bankası ile kaldırdılar. Bunu engellemek için harekete geçtik. Bugünden sonra İmparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz" dediği iddiaları için 'yalan ve iftira' denildi.

Yapılan açıklama şöyle; "ABD'nin, devam eden yolsuzluk operasyonuyla hiçbir şekilde ilgisi yoktur. ABD ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği iki ülke için de hayati öneme sahiptir. Hiç kimse ABD-Türkiye ilişkilerini asılsız iddialarla tehlikeye atmamalıdır. Böyle bir toplantı yapılmadığı gibi, haberlerde ortaya atılan iddiaların tümü tamamen yalan ve iftiradır."

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD büyükelçisinin açıklamasını yeterli buluyoruz. Bu aşamada bakanlığa çağırılmasına yönelik bir plan söz konusu değil" denildi.