ABD, İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni esnasında yaşanan saldırı kınarken, ülkedeki ruhani liderin saldırının arkasındaki nedenlere bakması gerektiğini tavsiye eden bir açıklamada bulundu.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Temsilcisi Nikki Haley CNN'e yaptığı açıklamada, "ABD, herhangi bir yerde gerçekleşen her terör saldırısını kınar. Biz her zaman bunu savunduk" yorumunda bulundu.

'SALDIRININ NEREDEN GELDĞİNİ ANLAMASI İÇİN KENDİSİNE BAKMASI GEREKİYOR'

Haley, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin suçlamalarına yönelik olarak ise, "Halkına çok uzun süredir baskı uyguluyor. Ruhani'nin saldırının nereden geldiği anlaması için kendisine bakması gerekiyor" dedi.

İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani, bu sabah düzenlenen askeri törende kürsüye çıkmış "ABD bu ülkeye yeniden adımını atabilmek için ülkemizde kaos ve kargaşa çıkarmak istiyor, ama bunlar hayal ürünü ve asla amaçlarına ulaşamayacaklar" demişti.

'İRAN VEYA BAŞKA BİR YERDE REJİM DEĞİŞTİRMEK GİBİ BİR ARAYIŞIMIZ YOK'

Haley, ABD'nin İran'a bakışına yönelik önemli açıklamalarda bulunurken, "ABD yönetiminin, İran ya da başka bir yerde rejim değiştirmeye yönelik bir arayışı yoktur" dedi.

İran'ın Ahvaz kentinde, 8 yıl süren Irak-İran savaşının yıldönümünün anıldığı törenler sırasında militanlar tarafından düzenlenen saldırıda 29 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.