Koronavirüsün İngiltere varyantı olarak bilinen B.1.1.7'nin hâkim hale geldiği ABD'de, giderek daha fazla genç yetişkinin hastaneye yattığı belirtildi. Uzmanların daha bulaşıcı olduğunu, daha ağır hastalığa yol açabildiğini ve daha öldürücü olabileceği belirtilen varyantın yayılması sonrası, ülkede aşılanmamış yaş gruplarından çok fazla kişinin acile gitmekte olduğu açıklandı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) Direktörü Rochelle Walensky, aşılar nedeniyle iyimser olduğunu ancak İngiliz varyantının da endişe yarattığını söyledi.

Walensky, "Bir yandan iyimser olmak ve umutlanmak için çok fazla sebebimiz var" derken, "Diğer yandan da, vakalar ve acile başvurular yükselişte. Ve birçoğu henüz aşılanmamış genç yetişkinlerin geldiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Walensky, koronavirüsü nedeniyle hastanelerin acillerine başvuran 18-64 yaş arasındaki kişilerin sayısının giderek arttığını söyledi.

ABD'de vaka sayılarında, mart ayının ortalarına kıyasla yüzde 20 oranında bir artış görülüyor. CNN'in haberine göre, geçtiğimiz hafta, her gün ortalama 68 binin üzerinde yeni vaka saptandı. Özellikle de Michigan ve Minnesota eyaletlerinde İngiliz varyantı nedeniyle vaka sayılarının arttığı belirtiliyor.

Öte yandan, ülkedeki aşılama kampanyasında cumartesi günü yeni bir rekor kırıldı. Buna göre, ABD'de bir günde 4.63 milyon dozdan fazla aşı yapıldu.