Afganistan'a atanan ABD Büyükelçisi John Bass'ın veda kokteyline, siyasi ve askeri kesimden kimse katılmadı.

Gözlemlerini aktaran Hürriyet yazarı Murat Yetkin, "Bu kadar yıldır bu kadar -en hafif ifadeyle- buruk bir büyükelçi veda daveti görmüş değilim" ifadesini kullandı.

ABD Büyükelçisi John Bass'ın vize krizinin gölgesinde bir hafta içinde Türkiye'den ayrılmaya hazırlanıyor. Afganistan'a atanan Bass, bir veda kokteyli verdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass'ın dün gece Çankaya'daki büyükelçilik konutundaki veda kokteyline siyasi, bürokrat ve askeri kesimden kimsenin katılmadığını belirtti.

Yetkin, "Büyükelçi de burukluğunu yaptığı kısa konuşmada gizlemedi, yaşadığı zorluklara karşın Türkiye'yi, Türk halkını çok sevdiğini 'herkes için daha iyi koşullarda' yeniden gelmek isteyeceğini söyledi" diye yazdı.

Yetkin, "Bu kadar yıldır bu kadar -en hafif ifadeyle- buruk bir büyükelçi veda daveti görmüş değilim" ifadesini kullandı.

Yetkin ‘Büyükelçinin buruk vedası' başlıklı yazısının sonunda bir de uyarıda bulundu:

"Bir de gözlem aktarayım Amerikan Büyükelçisi'nin buruk vedasından. Başta Avrupa Birliği (AB) büyükelçileri olmak üzere çoğu yabancı diplomat 'Bugün ona, yarın bize' endişesi içinde bu krizde ABD'yi haklı görüyor. Bu da hükümetin, Dışişlerinin hareket hattı içinde dikkate alması gereken bir durum sanırım."