İstanbul Eminönü'nde ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 13 kişi hakkında 10.5 yıla kadar hapis istendi.

13 KİŞİ HAKKINDA CEZA TALEP EDİLDİ

TGB üyelerinin ABD askerlerine yönelik eylemi üzerine başlayan soruşturma tamamlandı. 2 ABD askerinin emniyette verdikleri ifade ve şikayetleri üzerine başlayan soruşturmada 13 kişi hakkında ceza talep edildi.

10.5 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

Savcı Adem Meral tarafından hazırlanan iddianamede TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in de bulunduğu 13 şüphelinin basit yaralama, hakaret, gösteri kanununa muhalefet ve direnme suçlarından 1 yıl 8 aydan 10.5 yıla kadar hapsi istendi. İddianame, İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

12 Kasım'da Sarayburnu'nda meydana gelen olay sonrası şüpheliler gözaltına alınmış ve savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

OLAY NASIL YAŞANMIŞTI?

13 Kasım'da Karadeniz'de yapılan NATO tatbikatından dönen ve dört gündür İstanbul Sarayburnu'nda bağlı bulunan 71 borda numaralı USS ROSS adlı ABD savaş gemisinin askerlerinin başına Türkiye Gençlik Birliği (TGB)üyeleri çuval geçirmişti.

Olayla ilgili 12 kişi gözaltına alınırken ABD Büyükelçiliği kınama açıklaması yapmıştı. (haberler.com)