‘Karakollarımızda kayıtlar 24 saat yapılıyor’ dedi ama o karakollarda ölüm de var…

 

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Kanal 35 televizyonunda, Fevziye Cengiz’in Karabağlar Karakolu’nda polislerce dövülme görüntülerini değerlendirdi ve şunları söyledi:

 

“Anında İçişleri Bakanımla görüştüm, Emniyet Müdürü’nü aradım ve olaya katılanları işten el çektirdim. O arkadaşlarımızın, bu mesleğe, bu hakareti yapmamaları gerektiğini düşünüyorum. Zaten adli soruşturma devam ediyor. Olay geçtiğimiz 7’nci ayda olmuş. Karakollarımızda bütün kayıtlar kesintisiz biçimde 24 saat yapılıyor. Bu olayın kayıtları da yine polisçe yapılmış, İzmir polisi, performansı, insan haklarına saygıda, vatandaşın memnuniyetinde, Türkiye ortalamasında ilklerdedir. Bu olayı çok büyük bir aile olan İzmir polisine mal etmek üzüntümüzü daha da arttırır. İzmir Valisi olarak sayın Fevziye Cengiz’den özür diliyorum."

 

A. RAHMAN SÖZEN NASIL ÖLDÜ?

 

İzmir Valisi’nin, ‘Karakollarımızda bütün kayıtlar kesintisiz biçimde 24 saat yapılıyor’ sözü gerçeği yansıtmıyor.

 

21 Temmuz 2009 günü İzmir Gümüşpala polis karakolu nezarethanesinde A. Rahman Sözen polisin silahından çıkan 3 kurşunla öldü.

 

Kurşunlardan ikisi nezarethanenin tavanına biri de A. Rahman Sözen’in kafasına isabet etti.

 

Baransav.com'daki bilgiye göre, tüm uğraşlara rağmen güvenlik kameraları kayıtları bulunamadı ve tanık polislerin anlatımlarıyla, “A. Rahman Sözen intihar etti” denilerek dava bile açılmadan takipsizlik kararı verildi.

 

 

Olayın avukatı Nezahat Paşa Bayraktar: “Tüm çabalarımıza rağmen karakol kameralarının kayıtlarına ulaşamadık ve savcılık kamera kayıtlarını elde etmeden takipsizlik kararı verdi” dedi.

 

DEMOKRAT HABER