2010 yılının Nisan ayında, Muş'un Bulanık ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin ölümüyle ilgili davanın Samsun'daki duruşmasını izleyen Ahmet Türk, adliye çıkışında yumruklu saldırıya uğradı.

O dönem, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı olan Ahmet Türk tam adliyeden çıkarken, bir grup önce PKK aleyhinde slogan attı, ardından Ahmet Türk'e saldırdı. Saldırı nedeniyle Ahmet Türk’ün burnu ve iki dişi kırıldı, alnı yarıldı.

Ahmet Türk o gün saldırıyı şöyle değerlendirmişti:

"Irkçı, faşist bir insanın saldırısına uğradık. Ben herkesi aklı selime davet ediyorum. Umut ediyorum ki bu tür şeyler topumda bir gerginlik yaratmaz. Tabii ki burada olayın işleyiş biçimleri ve burada alınan önlemler konusunda, gerçekten bu konuda ciddiyetle izlenmesi gerekiyor. Buradaki polislerin arasında bir olay gelişiyorsa, elini kolunu sallayıp gelip yumruk atabiliyorsa, burada bir ihmal var. Bunun ciddi bir şekilde araştırılmasını istiyorum.''

Saldırının ardından Türk'e yumruk atan saldırgan İsmail Çelik yakalandı. Olayda ihmalleri olduğu gerekçesiyle iki polis müdürü görevden uzaklaştırıldı. Valilik açıklamasında "Yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Issı ve Şube Müdürü Murat Alkan görevden uzaklaştırılmıştır" deniliyordu.

SALDIRGAN 68 GÜN CEZAEVİNDE KALDI

Saldırgan İsmail Çelik gözaltına alındıktan sonra tutuklandı, 68 gün cezaevinde kaldı.

Ardından yargılamasına tutuksuz devam edildi. Yargı süreci sonunda mahkeme Çelik’e kasten yaralama suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Ceza, 7 bin TL para cezasına çevrildi.

Kararın ardından konuşan İsmail Çelik, “Ben o yumruğu 70 yaşındaki bir adama değil terör örgütü PKK'ya attım” diyecekti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu yumruklayan Osman Sarıgün, serbest bırakıldıktan sonra gittiği evinde, elleri öpülerek karşılandı. İsmail Çelik de o dönem benzer bir ilgi görüyordu. Bu ilgi nedeniyle 12 Haziran 2011 seçimlerinde Samsun’dan milletvekili adayı oldu.

Çelik, bağımsız aday olarak yarıştığı seçimde 455 oy aldı. Bu sayıyla, kentte Liberal Demokrat Parti'yi geçmeyi başardı.

Kaynak: Independent Türkçe