Aralarında Malatya Eski Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Dülger'in de bulunduğu yaklaşık 20 kişi gözaltında.

ANKARA-  Ergenekon soruşturması kapsamında 9 ilde aramalar yapılıyor. Arama yapılan yerler arasında Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ve bazı illerdeki Jandarma Komutanlıkları da var. Operasyon kapsamında Malatya Eski Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Dülger ve Malatya'da bir öğretim görevlisinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor.


MALATYA'DA 2 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GÖZALTINDA
Malatya'da düzenlenen 'Ergenekon operasyonu' kapsamında gözaltına alınan 2 kişinin İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakultesi'nde öğretim görevlisi olduğu öne sürüldü.

Vali Ulvi Saran, Ergenekon Soruşturması kapsamında Malatya’da 2 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve bir açıklama yapamayacağını söyledi.

Şehit Aileleri Derneği yöneticilerinin Valiliğe yaptığı ziyareti sırasında gazetecilerin sorusu üzerine konuşan Vali Saran, sürecin devam ettiğini söyledi. Vali Saran, "Süreç tamamlandığı zaman her şey netleşecek. Şu anda devam eden bir faaliyet var. Bizim de şu aşamada bir şey söylememiz doğru değil. Zaten Türkiye’nin her tarafında Emniyet kuvvetlerimiz üzerine düşeni yapıyor. Yapılmakta olan çalışmanın sonucu belirli bir sürecin tamamlanmasıyla kendini gösterir, bu nedenle şuanda çok fazla şey söylemek mümkün değil" dedi. Basın mensuplarının kimlerin gözaltına alındığını sorması üzerine "Bekleyelim Görelim" diyen Vali Ulvi Saran, diğer sorular üzerine, "Hepsini göreceğiz" diyerek yanıtsız bıraktı. Vali Ulvi Saran'ın operasyondan sonra Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne giderek son durumla ilgili bilgi aldığı ifade edildi.

MALATYA'DA 3'Ü ASKER 4 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Malatya'da 3'ü askeri personel 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün yürüttüğü soruşturma kapsamında, İnönü Üniversitesi (İÜ) İlahiyat Fakültesinde araştırma görevlisi olan R.A'nın evinin yanı sıra 3 ayrı noktada sabah saatlerinde başlatılan arama tamamlandı.

Özel yetkili Cumhuriyet savcılarının katıldığı aramaların ardından R.A. ile Malatya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı H.Y, jandarma astsubaylar  M.Ç. ve A.A. gözaltına alınarak, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Bu kişilerin, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilecekleri öğrenildi.

MUĞLA
Muğla Jandarma Komutanlığında, İstanbul'da soruşturmayı yürüten savcılığın Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği talimatla arama yapıldı. Aramada, adı açıklanmayan bir askeri personel gözaltına alındı.

MERSİN
Ergenekon soruşturması kapsamında Mersin'de, bir astsubay gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Başçavuş A.A, sağlık kontrolünden geçirildi. A.A'nın İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.

SİİRT
Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla başlatılan operasyonda Siirt'te de aramalar yapıldı. Aramalar sonucu Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli astsubay A.G. gözaltına alındı.

ANKARA
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda emekli bir askeri gözaltına aldı.

İZMİR
İzmir'deki bir askeri misafirhanede, cumhuriyet savcısı gözetiminde polis tarafından arama yapıldı. Konuyla ilgili gözaltına alınan kişi olmadığı öğrenildi.

Gazeteport