İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları sırasında Şişli ve Mecidiyeköy'de bazı dükkan ve bankalara saldırdıkları iddia edilerek gözaltına alınan 45 kişiden dokuzu İstanbul Özel Yetkili 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanırken altı kişi serbest bırakıldı.

 

Avukat Efkan Bolaç'ın verdiği bilgiye göre, Beyhan Çağrı Tuzcuoğlu, Burak Ercan, Deniz Fidan, Emirhan Yavuz, Murat Gümüşkaya, Oğuz Topal, Sinan Gümüş, Yenal Yağcı ve Ünal Can Tüzüner, "Üzerlerine atılı suçu işlediklerine ilişkin kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, şüphelilerin üzerlerine atılı suçun toplumda yarattığı infial, zararın büyüklüğü, mağdur kişi ve kurumun sayısı, kamu hizmeti gören kurumlara zarar verilmesi, kaçma ve delillerin karartılma şüphesinin bulunması" gerekçeleri öne sürülerek tutuklandı.

 

Özel yetkili savcılık tarafından tutuklanmaları talep edilen İnan Ünlü, Kaan Coşar, Osman Gümüşkaya, Sedat Caner Akşun, Turgay Yaraş ve Uğur Özden ise serbest bırakıldı.

 

1 Mayıs kutlamaları sırasında bazı banka ve iş yerlerine zarar verdikleri ileri sürülen 45 anarşist 14 Mayıs sabah 05.00'te düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınmıştı.

 

Gözaltına alınanlardan 10'u emniyetteki sorgunun ardından, 15'i de özel yetkili savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Antikapitalist Müslüman Gençler Grubu'na destek veren yazar İhsan Eliaçık'ın kızı Zeynep Eliaçık da serbest bırakıldı.

  (Bianet)