Adli ve idari yargıda toplam 888 hakim ve savcının görev yeri değişti. Kararname ile Hrant Dink davası hakimi Rüstem Eryılmaz ve Balyoz davası Hakimi Ömer Diken de İstanbul dışı göreve atandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, Gülen Grubu’na yakın olduğu iddia edilen hakim ve savcıları içeren kararnameyi tamamladı. Kararname, mazeret, Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine seçilen hakim ve savcılardan boşalan kürsü görevlerini ve başsavcıları da kapsıyor.

Yeni HSYK’nın “Tasfiye kararnamesi”yle 784’ü adli, 104’ü idari yargı olmak üzere toplam 888 hakim ve savcının görev yeri değişti.

DİNK VE BALYOZ HAKİMİ KARARNAMEDE

Radikal’de yer alan habere göre; kararnameyle Yargıtay üyeliğine seçilen Fethi Şimşek’ten boşalan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Başsavcı Vekili Harun Kodalak getirildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise Fehmi Tosun atandı.

Kararname ile Hrant Dink davası hakimi Rüstem Eryılmaz ve Balyoz davası Hakimi Ömer Diken de İstanbul dışı göreve atandı. Gülen Grubu’na yakın bir isim olduğu öne sürülen HSYK bağımsız adaylarından Yeşim Sayıldı ve eşi Selami Sayıldı da İstanbul dışına atandı.

HAKAN FİDAN'I İFADEYE ÇAĞIRAN SAVCI...

MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT mensubunu ifadeye çağıran İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya da Erzurum'a atandı.