Diyarbakır’da dün gözaltına alınan Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi üyesi Dılşah Özgen (83) serbest bırakıldı.

Dılşah Özgen Lice'deki "Şehit Amed û Şehit Hevîdar Şehitliği"ne konteynır gönderdiği gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Kocaköy İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen Özgen, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Konteynır alıp mezarlığa gönderdiği için pişman olmadığını ifade eden 83 Dılşah Özgen, ilerlemiş yaşına rağmen böylesi bir uygulamaya maruz kalmasına tepki gösterdi.

1999 yılında Batman’da çıkan çatışmada yaşamını yitiren oğlu PKK'li Ferdi Özgen'in de cenazesinin bulunduğu Lice'deki mezarlıkta tutulan nöbete katılanların orada kalabilmesi için konteynır satın alması nedeniyle hakkında soruşturma açılmasının insanlığa sığmadığını söyleyen Özgen, her hafta oğlunu görmeye gitmesinin kendisine çok görüldüğünü dile getirdi.  

‘PARAYI NEREDEN BULDUN’ DİYE SORDULAR  

Gözaltına alındıktan sonra götürülüp saatlerce tutulduğu karakolda, kendisine aldığı konteynırın parasını nereden bulduğunun sorulduğunu söyleyen Özgen, bugüne kadar biriktirdiği maaşını bankadan çekip, konteynırı aldığını ifade etti.  

Karakolda Özgen'e bilinmesine rağmen hayatını kaybeden oğlunun ve kaybedilen eşinin nerede olduğu da soruldu.  

Barış Annesi'ne bu soruların yanı sıra her Cumartesi günü Koşuyolu Parkı'nda kayıplar için düzenlenen eyleme neden katıldığı da soruldu.  

Konteynır alıp mezarlığa gönderdiği için pişman olmadığını söyleyen Özgen, maruz kaldığı bu baskılara rağmen asla geri adım atmayacağını vurguladı.  

(Kaynak: DİHA)