Antalya’nın Alanya ilçesinde, 8 yıl önce bir rahibe suikast hazırlığındayken yakalanan şahıs ile arkadaşı, bir otomobilde başlarında silahla vurulmuş halde bulundu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Alanya’dan saat 20.00 sıralarında Gedevet Yaylası’na giden yolun Kızılalan mevkiinde çalışır vaziyette duran aracın yanına gidenler, otomobil içerisinde iki kişinin kanlar içinde olduğunu gördü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri 2 kişinin otomobilde başlarına tabancayla birer el ateş edildiğini belirledi.

SUİKAST HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANMIŞTI

Murat Tabuk’un 30 Mart 2007'de Antalya İncil Kilisesi'nin Türk rahibi Ramazan Arkan'a suikast hazırlığındayken yakalandığı ardından ise Alanya BDP binasına saldırı planı kurduğu sırada polis tarafından yakalandığı öğrenildi.

Jandarma ekipleri, çevrede yaptıkları araştırmada Tabuk ve Yavuz'un olaydan kısa bir süre önce bir restoranda üçüncü bir şahısla yemek yediklerini ardından ise oradan ayrıldıklarını tespit etti. Görgü tanıklarının ihbarına göre hareket eden jandarma ekipleri, üçlünün restorandan ayrılmasının ardından kendilerini takip eden bir kamyonet ve bir otomobilin peşine düştüler. Olay yerinde savcılık ve jandarma tarafından yapılan incelemede araç içerisinde iki boş, dışında ise 7.65 mm çapında bir adet dolu tabanca mermisi bulundu. Murat Tabuk ve Murat Yavuz'un cesetleri otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Mezarlığı Morgu'na gönderilirken, araç ise emniyet otoparkına çekildi.

Olayla ilgili soruşturmayı 11 Ağustos’ta Alanya'da işlenen Peter Horvath (65) ile eşi Kerstin Horvath’ın (50) cinayetini çözen 12 kişilik özel jandarma timinin üstlendiği öğrenildi.