Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe köyünde Uğurlayan ile Tekin aileleri arasında çıkan silahlı çatışmada ölen sekiz kişi önceki gece geç saatlerde toprağa verildi. Salih, Aysel ve Bedriye Uğurlayan Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki Ulutürk mezarlığında toprdağa verilirken, Remziye Dalışık ise, Diyarbakır merkezde defnedildi. Tekin ailesinden Sevim, Mehmet, Abdullah ve Şahide Tekin’in cenazeleri de, Diyarbakır’da yapılan otopsiden sonra çatışmanın çıktığı Çiftlibahçe köyünde gece geç saatlerde toprağa verildi.

KÖY SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Çatışma ardından Uğurlayan ailesinin Çiftlibahçe köyündeki fertleri, güvenlik güçlerinin nezaretinde evlerini köyden taşıdı. Köye getirilen kamyonlarla evlerini taşıyan Uğurlayan ailesinin güvenlik gerekçesiyle nereye gittiği bilinmiyor. Uğurlayan ailesinin köyden göç etmesi ile dünden beri köyde güvenlik önlemi alan jandarma da ayrıldı. Köyde sesizlik hakim olurken, Tekin ailesinin fertleri taziyeleri kabul etti.

‘DAĞA GİTTİKLERİ ŞÜPHELİ’

Uğurlayan ailesinden 3 genci PKK’ya göndermekle suçlanan Tekin ailesinden BDP il Genel Meclis üyesi Ömer Tekin, diğer aile ile aralarında 17 yıl öncesine dayanan bir husumet bulunduğunu söyledi. Tekin, şöyle konuştu:

“O dönem Uğurlayan ailesinden Gani Uğurlayan aralarında husumet olan Hasıl Tekin’e silahlı saldırı düzenlendi. O günden beri iki ailenin arası iyi değildi. Husumet vardı. Bana iftira atıldı. Gençlerin dağa götürüldüğünü iddia ettikleri 15 Ağustos günü ben Hazro Kaymakamı ile bir ihaledeydim. Daha sonra Diyarbakır’a giderek DTK önünde yapılan oturma eylemine katıldım. Orada çekilmiş fotoğraf ve görüntülerim var. İki gencin kaybolduğu olayı da bir iddiadır. Bu olay ile bizim bir alakamız yok. Bu gençlerden biri daha önce de kaçıp Antalya’ya habersiz tatile gitmişti. Bunların dağa gidip- gitmedikleri bile belli değil. Tahmin ettiğim kadarıyla Gani Uğurlayan, yıllardan kalan kinini bu şekilde kapatmak istiyor.”

Çiftlibahçe köyünde Uğurlayan ailesinden gençlerin PKK’ya katıldığı iddiası ve ailenin bundan Tekin ailesini sorumlu tutması üzerine önceki gün çatışma çıkmıştı. 8 kişinin ölümü, 4 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayla ilgili gözaltı sayısı hakkında bilgi verilmedi. Yaralıların bulunduğu hastanelerde güvenlik önlemleri alındı.