78'liler Girişimi, silahların susması için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM, siyasi partiler ve büyük elçiliklere mektup gönderdi.

78'liler Girişimi üyesi bir grup, Galatasaray Lisesi önünde toplanıp burada "Ya Kardeşlerin Kanlı Savaşı ve Darbe! Ya Barış ve Demokrasi" adlı bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan 78'liler Girişimi İstanbul Sözcüsü Yunus Bircan Türkiye'de son 30 yıldır çatışmalar yaşandığını belirterek "ateşkes ve diyalog" çağrısında bulundu.

"TARAFLAR DİYALOG KURMALIDIR"

Bircan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Derhal silahlar susmalı ve mutlak çatışmasızlık haline dönülmelidir. Varto, Şemdinli, Silvan, Lice, Silopi'de asker ve polis kuşatmayı kaldırmalı, ilişkiler normalleşmelidir. Suruç katliamı soruşturmalı, aydınlatılmalıdır. Meydan okuyucu, ayrımcı, milliyetçi ve suçlayıcı tahkir dilinden uzak durulmalıdır. Demokratik ve siyasi alanı daraltacak önerilerden ve görüşlerden sakınılmalıdır. Kopan çözüm çabalarına geri dönmek için diyalog ortamı oluşturulmalı ve taraflar diyalog kurmalıdır."

MEKTUP GÖNDERDİLER

Basın açıklamasının ardından da grup Galatasaray Postanesi'nden başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM olmak üzere siyasi partiler ile Türkiye'deki büyük elçiliklere ateşkes çağrılarının yapıldığı mektupları gönderdi. Kalabalık daha sonra da olaysız şekilde dağıldı. (Kaynak: Hürriyet)