Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan ve kendisi gibi “bağımsız siyasi mahkûmların” olduğu bir hapishaneye nakledilmek için 61 gündür açlık grevinde olan Ali Şimşek’in gardiyanlar tarafından çeşitli defalar feci şekilde dövüldüğü iddia edildi.

Cumhuriyet'ten Kemal Göktaş'ın haberine göre; hapishanede 22 yılını dolduran Ali Şimşek, Sincan 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yatarken talebi olmadığı halde Bandırma Cezaevi’ne nakledildi. Bandırma Cezaevi’nde çıplak aramaya direndiği için gardiyanlarca darp edilen şimsek, iradesi dışındaki sürgünü protesto ederek kendi arkadaşlarının olduğu bir cezaevine sevk edilene kadar 16 Mayıs gününden itibaren süresiz açlık grevine başladı. 

Bu süreç zarfında ablası Hatice Kara, kardeşinin yaşamından endişe duyduğunu belirterek 7 Haziran’da Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’ne dilekçe verdi.

AÇLIK GREVİ DEVAM EDERKEN SÜRGÜN

Açlık grevi devam ederken Tekirdağ T Tipine sevk edildi. Tekirdağ'a sevkinde yine gardiyanların şiddetine ve işkencesine maruz kaldığı ileri sürülen Şimşek’in ablası, kardeşinin üstü başı yırtılarak feci şekilde dövüldüğünü, öldü diye bırakıldığını anlattığını aktardı. Dayaktan sonra hücrede tutulan ve açlık grevinde olduğu halde şekerli su dahi verilmeyen Şimşek, açlık grevinin 34. gününde yaşamış olduğu bu işkencenin ardından 12 gün sonra tekrar Tekirdağ F 2’ye getirildi ve aynı akşam yine gardiyan işkencesine maruz kaldı.

'MANZARA KORKUNÇTU'

Tekirdağ’da bir mahkûm yakının ailesine haber vermesi üzerine ablası Hatice Kara kardeşini ziyarete gitti. Hatice Kara, burada gördüklerini savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde şöyle anlattı:

“7 Temmuz günü Tekirdağ F 2’ye bayram açık görüşüne gittiğimizde karşılaştığımız manzara korkunçtu. Kardeşim 40 kiloya kadar düşmüş ve vücut fonksiyonları iyice zayıflamıştı. Elleri, kolları, vücudu çürük içindeydi. Sorduğumuzda söyleyebildi. Bandırmadan Tekirdağ T Tipi’ne getirildiğinde 4-5 gardiyanın saldırısına uğramış. Üzerindeki atleti, gömleği ve iç çamaşırına varana kadar yırtılıp böbrekleri ve kaburgalarına vurulmak suretiyle küfür edilerek 53 yaşındaki bu insanın onurunu kırmaya çalışarak yerde tekmelemişler. Açlık grevindeki bir insana işkence yapılmıştır. Tekirdağ F 2’ye sevki çıktığında da 4-5 gardiyan kardeşime işkenceyi tekrarlıyorlar ve yere yatırıp tekmeleyerek ezip döküyorlar.”

Öte yandan, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi, Ali Şimşek'in açlık grevi sürecinde B1 vitamini almasının engellendiği belirtilerek ölüm sınırındaki Şimşek için duyarlılık çağrısı yaptı.
 

Siyasi tutsak Ali ŞİMŞEK hükümlü olarak tutulduğu Tekirdağ 2 nolu F tipi cezaevinde; açlık grevinin 60. Gününde! pic.twitter.com/cqitqfBmxy

— ÖHD İstanbul Şubesi (@ohdistanbul) July 13, 2016