IŞİD için savaştıktan sonra geldiği İstanbul'da yakalanıp sorgulanan Hindistanlı Areeb Majeed'in, yeterli para verilmediği için örgütü terk ettiği iddia edildi.

İlerihaber.org'da yer alan habere göre Hindistan'ın Mumbai kentinde yaşarken internet üzerinden IŞİD'le tanışıp Irak'a gittiği öne sürülen Majeed İstanbul'da gözaltına aldı. Majeed'in Irak'ta 55 kişiyi öldürdüğü iddia ediliyor.

Hindistan Anti-Terör Ekibi, Ulusal Soruşturma Teşkilatı ve İstihbarat Bürosu elemanları tarafından İstanbul'da sorgulanıp Hindistan'a götürülen Majeed, dün mahkemeye çıkarıldı ve 8 Aralık'a kadar gözaltında kalmasına karar verildi.

İstihbarat Bürosu kaynakları, yeterli para verilmediği için Majeed'in döndüğünü iddia ederken, başka kaynaklar IŞİD'in yaralanan Majeed'e tedavi için 2 bin dolar verdiğini ve örgütün gizli bir planı olabileceğini öne sürdü.

23 yaşındaki Hindistanlı gencin, evinde cihat siteleri üzerinden IŞİD'le bağ kurduğu ve üç arkadaşıyla birlikte Irak'a giderek IŞİD'e katıldığı belirtildi. Mayıs'ta Bağdat'a varan dört gencin, bir taksiyle Felluce'ye geçtiktleri ve IŞİD'e katıldıkları aktarıldı.