İhraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine geri dönmek için yaptığı açlık grevinin 69'uncu gününde 541 akademisyen, yazar, aydın ve sanatçı eylemcilere destek açıklaması yaptı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, imzacılar “OHAL ve KHK’lere karşı yapılan bütün demokratik eylemler meşrudur, haklı bir talebi dile getirmektedir. Bizler bu eylem ve etkinlikleri destekliyor ve bu taleplerin yükseltilmesinde taraf olduğumuzu bildiriyoruz” açıklaması yaptı.

Yurt dışındaki akademisyenlerin de imzacısı olduğu açıklamada Gülmen’in ve Özakça’nın eyleminin meşru olduğu belirtildi.

Açıklamanın bir bölümü şu şekilde: “Açlık grevini bugün bitirseniz dahi sizin kazandığınız, kamuoyu vicdanına doğrudan etki ettiğiniz hem Türkiye’de hem de uluslararası düzeyde sesinizi ve soluğunuzu duyurduğunuz ve açlığınızı paylaştığınız insanlara ulaştığınız açıktır. Kazandığınız o kadar alenidir ki, açlık grevini bugün bitirseniz dahi kazanımınızı davul zurnayla kutlamaya ve 189 günlük direnişinize ortak olmaya hazırız.”

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın alana gelişiyle yapılan açıklamada konuşan Acun Karadağ Sabah gazetesi önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına polis tarafından izin verilmemesine tepki gösterdi. Dün Yüksel Caddesine KHK ile kapatılan Gaziantep Zirve Üniversitesi’nden bir öğrencinin ziyarete geldiğini belirten Karadağ şunları söyledi:

“Dün buraya başörtülü bir kardeşimiz geldi. Kapatılan üniversitesinin ardından başka bir üniversiteye gönderilmişler. Öğrenci diyor ki geldiğimiz okuldaki hiçbir sosyal haktan faydalanamıyoruz ve öğrenci belgemizin üzerinde KHK ile atılan üniversite yazıyor. Diplomasında da aynı ibare yazacakmış. İnsanları fişleyip takip ediyorlar.”

"NE ZAMAN SESİMİZ KAMUOYUNDA DUYULMAYA BAŞLADI, SİZLER BİZİ TERÖRİST OLMAKLA SUÇLUYORSUNUZ"

Yüksel Caddesinde ihraçlara tepki eylemini 189 gündür sürdüren Veli Saçılık, bazı yayın organlarında hakkında çıkan haberlere ilişkin basın açıklaması yapmak istediklerini fakat polisin müdahale ettiğini belirtti.

Sabah gazetesi önündeki basın açıklamasına ilişkin Saçılık şunları söyledi: “Düne kadar Fethullah efendi diyen Sabah gazetesine siz bu kararnameleri FETÖ için çıkardığınızı söylediniz ve bizi solcu olmakla suçluyorsunuz. Bu bilenen bir şey dedim. Ne zaman sesimiz kamuoyunda duyulmaya başladı sizler bizi terörist olmakla suçluyorsunuz. ‘Asıl sizsiniz terörist’ dedik. Başımıza gelecek herhangi bir şeyde sorumluluk bu medyaya aittir.”

Filistin'deki mahkûmların açlık grevine destek Öte yandan 69’uncu gününe giren açlık grevinde bugün, Filistin hapishanelerinde devam eden açlık grevine destek gönderildi. ‘Biz dünya halklarını temsil ediyoruz’ diyen Nuriye Gülmen, “Bugün direnişimizin 189’uncu, açlık grevimizin 69’uncu günü. Bizim için çok anlamlı ve özel bir gün. Çünkü bugün açlığımızın 69’uncu gününü Filistin’de açlık grevinde olan tutsaklara adıyoruz. Aslında onlarla açlığı, aynı açlığı paylaşıyoruz. Zalimler aynı, onlara zulmedenlerle bize zulmedenler, bizi işimizden atanlar aynı. Onlar aynı soydan geliyor, biz de aynı soydan geliyoruz. Biz dünya halklarını temsil ediyoruz. Bugün onlarla açlığımızı paylaştığımız için gurur duyuyoruz” açıklaması yaptı.