Demokratik Bölgeler Partisi (DBPŞırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti 53 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanlığı’nın bir mülkiye müfettişini bu konunun araştırılması ve incelenmesiyle ilgili görevlendirdiğini söyleyeli 25 gün oldu.

Öte yandan, Hurşit Külter'in akıbetini sormak amacıyla verilen 43 dilekçeden birine cevap veren İçişleri Bakanlığı, "…konusu itibariyle kurumumuz görev alanına girmediği anlaşıldığından" denilerek dilekçeyi iade etti.

Kayıpların akıbetinin sorulduğu 17-31 Mayıs Kayıplar Haftası'nda gözaltına alınan Külter'in durumuna dair 53 gündür aile ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

İnsan Hakları Örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor.

“HURŞİT’İ NASIL ALDILARSA ÖYLE İSTİYORUZ”

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1990’lı yılarda gözaltında kaybedilen ve “faili meçhul” cinayetlere kurban giden yakınları için yıllardır mücadele eden Dayikên Şemiyê, 27 Mayıs'ta gözaltına alındıktan sonra kaybedilen DBP İl Yöneticisi Hurşit Külter'in akıbetinin açıklanmasını istiyor.

“Hurşit sadece Kerime ananın evladı değil, hepimizin evladıdır" diyen  kayıp yakını Asya Dalmış, şunları aktardı: "Ne zaman Hurşit’ten bahsedilse benim yüreğimden bir parça kopuyor. Bize nerede olduğunu söylesinler. Devlet her ne kadar üstünü kapatmaya çalışsa da biz Hurşit'i bulunana kadar susmayacağız. Hurşit’i nasıl aldılarsa öyle istiyoruz.”

27 Mayıs’tan bu yana akıbeti bilinmeyen Hurşit Külter ile ilgili yaşananları gün gün buradan inceleyebilirsiniz.