Afrin operasyonuna karşı yayınladıkları barış bildirisi nedeniyle TTB Merkez Konsey üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren 510 avukat, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” başlığıyla ortak açıklama yayınladı. 

Türkiye'nin dört bir yanından 510 avukat, yayınladıkları açıklamayla Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonuna karşı tutumunu açıklayarak, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı bildiri yayınladıkları için Merkez Konsey üyeleri gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) de destek verdi. 

510 avukatın imzasıyla “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” başlığıyla yayınlanan açıklamada, “Savaş, doğada ve insanda tahribat yaratan, toplumsal yaşamı ve insanlığın ortak birikimi olan adalet duygusunu yok eden bir insan hakları ihlalidir. Her çatışma, her savaş, temel insan haklarını kullanılamaz hale getirir ve toplumlarda onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir. İnsan haklarını savunmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı korumanın ve barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Barışı savunduğu için TTB üyesi hekimlerin gözaltına alınması, Anayasa'ya ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Savaş karşıtı olduğunu ifade ettiği için gözaltına alınan ve tutuklanan herkes derhal serbest bırakılmalıdır" ifadelerine yer verildi.