HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in birlikte yargılanıp, savcının haklarında 5’er yıl hapis istediği dava duruşması 8 Haziran’a ertelendi.

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala duruşmanın yapılacak olması dikkatleri Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığının tehlikeye girip girmeyeceğine çekti.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman, duruşmanın 8 Haziran’a ertelenmesine dair şunları söyledi:

“Bu dosyada 8 Haziran’da karar çıkamaz, bundan eminiz. Bu dosyada aslında hukuksal yargılama yapılmıyor, siyasetin gölgesinde bir hukuk sopası gibi Sayın Demirtaş’ın bu sürecini etkilemek üzere duran bir dosyadır. Aksi takdirde bu dosyayı çoktan Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki, Sayın Demirtaş’ın diğer ana dosyasıyla birleştirebilinirdi. Birleştirmediler bu amaçla tuttular. Halen de bu amaçla tutuluyor. 8 Haziran’da verilen gün de yine aynı amaca hizmet ediliyor.

Dolayısıyla 8 Haziran'a kadar da bekliyor olacağız. Mütalaa henüz biz tebliğ edilmedi. 8 Haziran'da bize tebliğ edilecek mütalaaya karşı da bir süre isteyeceğiz. Dolayısıyla Sayın Demirtaş ve Sırrı Bey'in bu dosyadaki yargılamalarının nihai kararı en erken Eylül ayı olabilir. Tabi istinaf sürecini de hiç hesaba katmadan bunları söylüyorum."

Kaynak: Mezopotamya Ajansı