Balıkesir’de Kamil Koç firmasına ait otobüsün arka kısmında yangın çıkmıştı. Alevler, kısa sürede, içinde 34 yolcusu ve 3 personeli bulunan aracı sardı ve yolcular kendilerini dışarı attı. İtfaiye, yangını söndürdü. Olayda 1’i çocuk, 5 kişi yaşamını yitirirken, 15 kişi de yaralanmıştı. Şoförün ve muavinin verdiği ifadede yangının kahve makinesinden çıktığı iddia edilmişti.

Otobüs sürücüsü N.D., yangının ardından, "Aracımızın ekranında ‘yangın ışığı’ yandı. Otobüsü durdurup, kapıları açtım, yolculara aracı hemen boşaltmalarını söyledim. Kapılar açılınca alevler, otobüsü kaplamaya başladı. Alevler, çok hızlı şekilde otobüsü kapladı" demişti.

2 ŞOFÖR TUTUKLANDI

Facia ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan araç sürücüsü N.D. ve ikinci şoför H.H’nin jandarma karakolundaki işlemleri tamamlandı.

İvrindi Adliyesine sevk edilen iki şoför çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Öte yandan olayda yaralananların hastanelerdeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Balıkesir-Edremit Karayolu Gökçeyazı Mahallesi mevkisinde, bir yolcu otobüsünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, yangında 1’i çocuk 5 kişi yaşamını yitirmişti. 15 yolcunun yaralandığı yangında otobüsün şoförü N.D. ile ikinci şoför H.H. gözaltına alınmıştı.