Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle alınan karantina kararlarının uygulanmasına devam ediliyor. Urfa’da iki mahalle ile iki sokak ve beş binada karantina başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Birecik, Haliliye, Eyyübiye, Viranşehir, Hilvan ve Siverek ilçelerinde yaşayan bazı kişilerin Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca Birecik’in Bentbahçe Mahallesi, Hilvan’ın Korgun Mahallesi, Siverek ilçesi Erbey Mahallesi’ndeki Deveboynu ve Geçit sokakları, Viranşehir’de üç, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde ise birer binanın 14 gün karantinaya alındı.

Antep’te Şehitkamil ilçesine bağlı Yalangoz Mahallesi’nde bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Bunun üzerine salgının yayılmasını önlemek amacıyla karantina uygulanmasına karar verilen mahallenin giriş çıkışları kapatıldı. Jandarma ekipleri, köyün girişinde önlem aldı.

AİLESİNİ ZİYARET EDEN KİŞİ DE VİRÜS TESPİT EDİLDİ, İLÇE KARANTİNAYA ALINDI

Diyarbakır’da ise Kocaköy ilçe merkezinin karantinaya alınmasına karar verildi.

İstanbul’dan askere gitmek için ailesini ziyarete Kocaköy’e gelen bir kişide korona virüsü tespit edildi. Filyasyon ekipleri, söz konusu kişi ile temasta bulunanlara da test uyguladı.

Bazı test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçe merkezini karantinaya aldı.

BİTLİS’TE 6 BİNA, KONYA’DA 3 EV İÇİN KARANTİNA KARARI

Bitlis’in Hizan ilçesinde ise iki mahalledeki altı bina için karantina kararı verildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, son zamanlarda görülen vakalardan dolayı böyle bir karar alındığı ifade edildi.

Son olarak Konya’da üç evin karantinaya alınması kararlaştırıldı. Ilgın ilçesi Beykonak Mahallesi’nde yapılan testlerde bazı korona vakalarına rastlandı. Mahalleye giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.