DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti 47 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

Hurşit Külter'in akıbetini sormak amacıyla verilen 43 dilekçeden birine cevap veren İçişleri Bakanlığı, "…konusu itibariyle kurumumuz görev alanına girmediği anlaşıldığından" denilerek dilekçeyi iade etti.

Kayıpların akıbetinin sorulduğu 17-31 Mayıs Kayıplar Haftası'nda gözaltına alınan Külter'in durumuna dair 47 gündür aile ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

İnsan Hakları Örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor.

CHP milletvekilleri ve Kayıplara Karşı Uluslararası Komite (ICAD), Hurşit Külter’in bulunması için çağrı yaptı.

CHP’li milletvekilleri Şenal Sarıhan, Zeynep Altıok, Selina Doğan ve Mahmut Tanal, DİHA aracılığıyla 46 gündür haber alınamayan Hurşit Külter’in akıbetinin açıklanması için çağrı yaparak, herkesi “Hurşit Külter nerede?” sorusunu sormaya davet etti.

Kayıplara Karşı Uluslararası Komite (ICAD), 27 Mayıs'tan bu yana haber alınamayan Hurşit Külter için devletin bir açıklama yapmamasının manidar olduğunu belirterek, “Hurşit Külter gözaltında kaybedilmek mi isteniyor?” diye sordu. ICAD, Külter’in bulunması çağrısı da yaptı.

Hurşit Külter'in bulunması için başlatılan imza kampanyasına ulaşılabilirsiniz.

27 Mayıs’tan bu yana akıbeti bilinmeyen Hurşit Külter ile ilgili yaşananları gün gün buradan inceleyebilirsiniz.