Anayasa Mahkemesi 4+4+4 diye bilinen 6287 sayılı yasanın bazı hükümlerinin iptali istemiyle Cumhuriyet Halk partisi tarafından açılan davayı bugün esastan görüştü. İptal istemi reddedildi.

Anayasa Mahkemesi'nin bugünkü gündem toplantısında, ana muhalefet partisi CHP ve çeşitli mahkemelerden gelen 16 başvuru ele alındı; 4+4+4 kararı akşam saatlerinde açıklandı.

6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un hakkında alınan kararın ayrıntıları yarın Anayasa Mahkemesi'nin sitesine konulacağı bildirildi.

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN İKİNCİ RET
CHP daha önce de yasanın şekil yönünden iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. O başvuruda yasanın Meclis Eğitim Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında milletvekillerine söz hakkı verilmediği için maddelerin yasaya aykırı oylandığı söylenerek oylamanın hükümsüz olması gerektiği savunulmuştu. Ancak Anayasa Mahkemesi başvuruyu 24 mayıs 2012 tarihinde reddetmişti.

6287 sayılı yasayla ilgili olarak Meclis'teki komisyonda tartışmalar çıkmış, o sırada tasarı halinde bulunan taslak hakkında muhalefet partileri konuşamadıklarını, görüşlerini açıklayamadıklarını söyleyerek, tasarının komisyondan usule uygun biçimde geçmediğini iddia etmişti. (BİANET)