CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün Karabağlar'da Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala kömür dağıtmasına tepki gösterdi.

Yüksel, "Biz bu senaryoyu referandum öncesi gördük. AKP yoksul vatandaşın oyuna ipotek altına almaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi aba altından sopa gösteriyorlar. Hiç umutlanmasınlar. Bundan önce olduğu gibi İzmirliler bu oyuna gelmez" dedi.
Yüksel, konuyla ilgili TBMM'ne yazılı soru önergesi verdi.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün kaymakamlık aracılığı ile 40 derece sıcakta vatandaşlara kömür dağıtılmasını 'seçim rüşveti' olarak nitelendirdi.

Yüksel, benzer bir olayın 2010'da yapılan referandum öncesi Bayraklı'da yaşandığını hatırlattı. AKP iktidarları döneminde vatandaşların yoksullaştığını ve bunun düzeltilmesi için herhangi bir adım atılmadığını belirten CHP'li Yüksel, "AKP iktidarı döneminde insanlarımız yoksullaştı. Bilerek, isteyerek yoksulluğu kaldırmıyorlar, yönetiyorlar. İnsanlarımızı muhtaç hale getirip, seçim öncesi dağıttıkları kömür, makarna gibi şeylerle yurttaşlarımızın oylarını almaya çalışıyorlar. İzmir'de yazın ortasında kömür dağıtılması bunun en somut örneğidir. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi AKP seçim rüşveti vermektedir. Ancak bir şeyi hep unutuyorlar. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da İzmirli hemşerilerimiz bunlara pabuç bırakmayacaktır" dedi.

'Vatandaşa aba altından sopa gösterilmektedir' diyen Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: "AKP'nin muradı sosyal devlet değildir. CHP olarak yoksulluğu yönetmeye değil kökünü kazımaya talibiz. İş bulamayan yurttaşlarımız için Avrupa'da olduğu gibi aile sigortasını getirerek bir hak olarak bunu onlara verilmesini savunduk. Aldıkları yardımlar vatandaşımızın analarından emdikleri süt kadar helaldir. Ancak sosyal devlet ilkesine bağlıysanız, vatandaşın geçimini sağlamak zorundasınız. Bunu seçim rüşveti olarak değil aile sigortası gibi bir hak olarak insanımıza verilmelidir"

Yüksel, yaz sıcağında kömür dağıtılması ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın yanıtlaması üzerine TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Yüksel, "İçinde bulunduğumuz bu yaz aylarında kömür dağıtımına hız verilmesinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük bir yatırım olduğu iddiaları hakkında ne düşünülmektedir?"