Asılsız bir ihbarla 4 yaşındaki oğlunu “PKK’ye gönderdi” diye gözaltına alınıp ev hapsine çarptırılan Cevher Söyler, evin geçimini sağlayamadığını belirterek, kelepçesinin sökülmesini istedi. Söyler, 4 yaşındaki oğluyla evde volta atmanın kabus olduğunu dile getirdi.

Ahmet Kanbal’ın Mezopotamya Ajansı’nda yer alan haberine göre, İzmir’de 19 Aralık 2017 tarihinde asılsız bir ihbarla 4 yaşındaki oğlunu “PKK’ye gönderdi” iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede ev hapsine çarptırılan baba Cevher Söyler (26), ayağındaki kelepçeden kaynaklı hiçbir işini yapamıyor. Kendisiyle birlikte 4 kişiye aynı cezanın verildiğini hatırlatan Söyler, 25 Kasım’dan bu yana zor günler yaşadığını dile getirdi.

Evinde gözaltına alınmadan önce geçirdiği iş kazasından dolayı raporlu olduğunu anlatan inşaat işçisi Söyler, oğlu S.’nin PKK’ye katılmasına onay verdiği gerekçesiyle “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Örgüte yardım ve yataklık”la suçlanıyor. Mahkemeye çıkarılan Söyler, bahsi geçen oğlunun henüz 4 yaşında olduğunu ve adliye koridorunda olduğu anlaşılınca bu kez “kaçma şüphesi” olduğu iddiasıyla ev hapsine çarptırıldı.

4 YAŞINDAKİ OĞLUYLA VOLTA ATIYOR

Ayak kelepçesiyle evinde hapis olduğunu anlatan Söyler, her günün kabus gibi olduğunu söyledi. Kiracı olarak kaldığı 80 metrekarelik evin sadece dış balkonuna kadar çıkabilen Söyler, “PKK’ye gönderdiği” denilen 4 yaşındaki oğluyla havalandırma niyetine balkonda volta atarak günlerini geçiriyor. İşe gidemediği için geçim sıkıntısı çektiğini belirten Söyler, ev hapsinin kaldırılmasını istiyor.

EŞİ DE ÇALIŞAMIYOR

Maddi ve manevi olarak yıprandığını sözlerine ekleyen Söyler, gözaltı ve ev hapsinden dolayı gittiği işini de artık dönemeyeceğini dile getirdi. 75 günlük bebeği olduğu için eşinin de çalışamadığını vurgulayan Söyler, 30 adıma sıkıştırılan hayatına son verilmesi çağırısında bulundu.

‘EVİMİZİ CEZAEVİ HALİNE GETİRDİLER’

Geçirdiği iş kazası nedeniyle hastaneye kontrollere gitmesi gerektiğini, yine çocuklarının küçük olması nedeniyle eşiyle birlikte hastaneye gitmesi gerektiğini aktaran Söyler, bunlar için her seferinde karakoldan izin almak zorunda olduğunu belirtti. Yapılan asılsız bir ihbarla cezalandırıldığına dikkat çeken Söyler, evin geçimini sağlayabilmesi için kelepçenin sökülmesini diliyor.

Kelepçeye bir şey olması halinde 15 bin lira ödemeyi taahhüt ettiğini de vurgulayan Söyler, “Sanırım cezaevlerinde yer kalmadı. Bu nedenle evimizi bize cezaevi haline getirdiler” diye konuştu.