Terör ve ÖrgütSuçlar Bürosu, 4 milletvekilinin, 'örgütlü' olarak adliyede kargaşa çıkarıp, polislerin sorgulanmasını engellemeye çalıştığı iddiasını soruşturuyor.

Polislerin "Gözaltı süresi doldu" diyerek adliyeden çıkmaya kalkışmasına da aynı büro tarafından el konuldu.

Sabah gazetesinin haberine göre, AKP'den istifa eden Hakan Şükür, İdris Bal ve İdris Naim Şahin ile CHP'li Mahmut Tanal, polislerin sorguları sürerken adliyeye giderek soruşturmayı takip etmişti.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu işe, şüpheli polislerin sorgulanma aşamalarının gerçekleştiği adliye nezarethanesi ve duruşma salonunu gören kamera kayıtlarına el koyarak başladı.

Gözaltında bulunan polislerin İstanbul Adliyesi'ndeki sorguları sırasında, savcı ve hâkimlerin odalarının basıldığı, nezarethanelere kamera sokulduğu, hâkimin avukatlarca baskı altına alınarak çalışmasının engellendiği öne sürüldü.

Örgütlü bir yapı tarafından yapıldığı iddia edilen eylemler sırasında, İstanbul Adliye Sarayı'nın temizlik işlerini yapan firmada görevli 2 personelin de telefonlarıyla çektikleri görüntüleri cemaate verdiği iddia edildi. Savcılık soruşturmaya, bu 2 personeli de dahil etti.