Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında Kars'ta 2 köy karantinaya alındı.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyonun sağlanması için merkeze bağlı Yücelen ile Kağızman ilçesine bağlı Çallı köylerinde karantina uygulanacağı belirtildi.

Karar nedeniyle köylere giriş ve çıkışların durdurulduğu da ifade edildi.

Osmaniye İl Hıfzıssıhha Meclisi'nin bugün yapılan olağanüstü toplantısında alınan kararlar valilik tarafından duyuruldu.

Kent merkezindeki Raufbey Mahallesi'nde bulunan 3 bloklu bir sitede 10 vaka ve 47 temaslı kişi tespit edildiği aktarılan kararda, sitenin karantinaya alındığı aktarıldı.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesine bağlı Ellek Beldesi'nin Soylar Mahallesi'nde de karantina uygulanacak. Düziçi Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yeni vakalar ve temaslı kişilerin tespit edildiği mahalleye giriş ve çıkışların sınırlandırıldığı belirtildi.

Denizli'nin Babadağ ilçesine bağlı Mollaahmet Mahallesi'nde pozitif vakalar rastlanması üzerine karantina kararı alındı. Mahalleye giriş ve çıkışlar 14 gün süreyle kapatılurken, sağlık ekiplerince tarama çalışmalarına başlandı.

Adıyaman Valiliği de kent merkezinde 100 evinde karantinaya alındığını açıkladı. Karantina kararı 14 gün süreyle geçerli olacakAdıyaman'da 100 evde karantina uygulanmasına karar verildi.