HDP Milas eski İlçe Eşbaşkanı Derya Koç, bulundukları bodrumun duvarlarının saldırılardan dolayı yıkıldığını ve zırhlı araçlardan içeri atılan gazlardan dolayı nefes alamayacak durumda olduklarını söyledi.

İMC’nin haberine göre, Cizre’nin Sur Mahallesi’nde evin bodrumunda 20 kişi yandı. Üst katta da çoğunluğu yaralı yaklaşık 25 kişi var.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milas eski İlçe Eş Başkanı Derya Koç, eve sabah saatlerinde operasyon düzenlendiğini, bodrum kattaki yaralıların yandığını iddia etti.

Koç’un verdiği bilgiye göre evin etrafında çok sayıda polis ve asker bekliyor. Derya Koç dışarı çıkmaya çalıştıkları sırada kendilerine ateş açıldığını da iddia etti.

ANF’nin haberine göre, Bulundukları bodrumun devam eden top mermisi, bombaatarlarla yapılan saldırılarda duvarlarının yıkılmaya başladığını ve enkaz altında olduklarını belirten Koç, polisin binaya biber gazı attığını ve nefes almayacak durumda olduklarını söyledi.

Yaralıların kanamasını durdurmak için yanlarında bez parçasının dahi bulunmadığını aktaran Koç, “Nefes alamıyoruz. Yaralıların çoğu bacaklarından kollarından yaralı bir yaralı arkadaşımızın gözü çıkmış. Yarası ağır olanlara müdahale edilmezse yaşamlarını yitirecekler” dedi.

(Fotoğraf: Arşiv)