Kuzey ve Doğu Suriye’deki 32 parti ve siyasi hareket, AKP hükümetinin Şengal, Mahmur ve Kandil’e yönelik hava saldırılarına ilişkin ortak açıklama yaptı.

Dün gerçekleşen saldırıların, bölge halklarının umutlarını hedef aldığının belirtildiği açıklamada, “Türkiye rejiminin Kürt halkına ve bölge halklarına yönelik saldırılarının devam etmesine sebep, uluslararası toplumun sessizliğidir. Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî ve Suriye’nin diğer bölgelerindeki işgaller bu yaklaşım nedeniyle olmuştur” denildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre açıklamanın devamında Kürt halkını hedef alan saldırılar kınanarak “Uluslararası toplum ve Uluslararası Koalisyon görevlerini yerine getirmeli ve Türk rejiminin saldırılarının önüne geçmelidir. Irak ve Güney Kürdistan hükümeti de sorumluluklarını yerine getirmeli ki Irak ve Güney Kürdistan’a yönelik bu saldırılar bir daha gerçekleşmesin” çağrısı yapıldı.

‘EN İYİ CEVAP HALKLARIN DİRENİŞİ’

Saldırılara karşı halkların direnişine vurgu yapılan açıklamanın devamında, “Türkiye’nin halkların birliğine karşı planlarına ve komplolarına verilecek en iyi cevap, halkların direnişidir; halklar arası barışı ve ortak yaşamı güçlendirmektir. Hiç şüphesiz ki Türkiye, özgürlük fikirlerinin kendi topraklarına geçmesinden korkmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

QSD Genel Komutanlığı’nın Kürt birliği için oluşturduğu inisiyatife de dikkat çekilen açıklamada, "Bu inisiyatifin başarıya ulaşması, Suriye’de siyasi çözüme gidişin en önemli ayağıdır. Türkiye bunu boşa çıkarmak istemektedir. Bu nedenle Kürt siyasi güçleri, Türk devletinin bu ve benzeri girişimlerine karşı dikkatli olmalıdır” denildi.