AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi olayıyla ilgili Trabzon Cumhuryet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve Polis Başmüfettişi Levent Yarımel’in ifadelerine başvurulacak.

Dink ailesinin avukatları, cinayet olayında ihmalleri olduğu iddiasıyla emniyet görevlileri hakkında da soruşturma açılması isteğiyle Rize Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurmuş, Rize Ağır Ceza Mahkemesi de dosyayı Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı da sözkonusu soruşturma kapsamında dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve Polis Başmüfettişi Levent Yarımel’in ifadelerine başvurma kararı aldı. Başsavcılık, Trabzon dışında olan Altay, Arslan ve Yarımel’in bulundukları illere yazı yazarak talimatla ifadelerinin alınmasını istedi. Talimatla alınacak ifadelerde, Dink ailesinin avukatlarının emniyet yetkililerine sorulmasını istedikleri soruların da yönetileceği ifade edildi.

Milliyet