Koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında Bursa’nın Keles ilçesinde bir mahalle, Amasya’da bir köy ve Van’da bir mahalle için karantina kararı alındı.

Bursa İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs vakalarının artması sebebiyle Keles ilçesine bağlı Yazıbaşı Mahallesi’nin karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Karantina kararı ardından mahalle girişi jandarma ekiplerince kapatıldı. Mahalle girişine şerit çeken ekipler, giriş ve çıkışa izin vermiyor. Ayrıca mahalle sakinlerinin zorunlu olmadıkça evden çıkmalarına da müsaade edilmiyor.

Mahallede yaklaşık 200 kişinin yaşadığı öğrenildi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Başkale ilçesinde Örmetaş Mahallesi’nin karantinaya alındığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Bilmez, “Başkale ilçesi Örmetaş Mahallemiz, Covid-19 virüsünün yayılmasının önüne geçmek amacıyla İlçe Hıfzısıhha Kurulu’nun kararıyla karantinaya alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Valilikten yapılan açıklama ise İstanbul’dan Örmetaş Mahallesi’ne gelen bir kişide, korona virüsü tespit edildiği ve mahallede sağlık taraması başlatıldığını aktarıldı.

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Kozluca köyü de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile karantinaya alındı.

Taşova Kaymakamlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, karantina 14 gün sürecek. Köyde vakaların arttığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kozluca köyümüzün nüfus yoğunluğu (124 kişi), Destek köyüne ve Samsun İli Ladik ilçesi yoluna yakınlığı gibi nedenler de dikkate alınarak tedbir alınması gerektiği tavsiye edilmiştir. İl Pandemi Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan tavsiye üzerine; salgının yayılımını ve olası temas riskini önlemek amacı ile 06/04/2020 tarihi saat 24.00 itibariyle 14 (on dört) gün süre ile köyümüzün karantina altına alınmasına ve köye tüm giriş çıkışların 22 sayısı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yasaklanmasına karar verilmiştir.”