2018 yılında hizmete açılması planlanan İstanbul'un üçüncü havalimanının adının ne olacağı son dönemlerin en merak edilen konularından. Havalimanı için önerilen isimler arasında Mevlana'nın öne çıktığı iddia edildi.

Para Dergisi'nin haberine göre birçok isim içinden Mevlana ismi öne çıkıyor. Hatta bu isim devlet büyüklerinin de önüne öneri olarak gitmiş. Yakın zamanda projenin isminin kamuoyuyla paylaşılacağı söyleniyor. Eğer Mevlana ismi benimsenirse, ünlü tasavvufun "Gel, ne olursan ol gel!" sözü, mecazi olarak dünyanın tüm uçaklarına kucağının açık olduğu şeklinde lanse edileceği kulislerde dolaşan diğer bir iddia.

Dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyacak olan 3. havalimanının inşaatının, ihaleyi kazanan konsorsiyum tarafından en geç bir yıl içinde başlatılması hedefliyor. Havalimanı ise 2018 yılı sonunda hizmete açılacak. İhalenin teknik hazırlıkları bir taraftan yürürken, ekipler geceli gündüzlü çalışırken diğer taraftan da isim üzerinde fikirler yürütüldüğü belirtiliyor. (Radikal)