Gazeteci Zeynep Kuray'ın açlık grevlerine dikkat çekmek için yapılan eylemi takip ederken, Mezopotamya Ajansı muhabiri İrfan Tunççelik'in ise Bakırköy Cezaevi önündeki Barış Anneleri'nin eylemini izlerken gözaltına alındıkları belirtildi.

Medyascope muhabiri, gazeteci Canan Coşkun da 2015 yılındaki bir haberi nedeniyle yargılandığı davada kesinleşen tazminat cezasına ilişkin tebligatın ulaşmamasından dolayı hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındı.

İstanbul Sirkeci’de, açlık grevlerinde dikkat çekmek için insan zinciri oluşturanlara polis polis müdahale etti. Müdahalede gazeteci Zeynep Kuray’ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gazeteci Dayanışma Ağı'nın Twitter'dan duyurduğu bilgiye göre, Zeynep Kuray, Mısır Çarşısı'ndaki eylemi takip ederken, İrfan Tunççelik ise Bakırköy Cezaevi önündeki eylemi takip ederken gözaltına alındı. Zeynep Kuray'ın en geç pazartesi günü savcılığa çıkarılacağı belirtiliyor.

Taksim Balo Sokak'ta polis kontrolü sırasında gözaltına alınan Canan Coşkun, Taksim Polis Merkezi'ne sevk edildi. Gazeteci Çiçek Tahaoğlu, Coşkun'un bu gece gözaltında kalacağını aktardı. 

Coşkun'un 2015 yılında Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan ve "Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinde iktidara yakın bir tutum benimseyen Yargıda Birlik Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı hâkim ve savcıların Emlak Konut’un Başakşehir’de yaptığı lüks konut satışlarından indirimli şekilde yararlandığı" iddiasını içeren haberi nedeniyle "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamasıyla kesinleşen tazminat cezasının infazı için gözaltına alındığı ifade edildi.